Deze Bentley is de ideale slee voor de Kerstman

De Bentley Flying Spur wordt al eens een slee genoemd, dan is de link naar het vervoersmiddel natuurlijk snel gelegd. Deze auto mag dan niet vliegen, van veel kerstdecoratie is hij wel voorzien.

Bentley Reindeer eight
Bentley Reindeer eight

De Reindeer Eight, zo noemen ze deze wagen bij Bentley. Onderhuids is hij natuurlijk een Flying Spur V8, maar dan in een feestelijke verpakking. Dar zie je uiteraard aan zijn kleurenpalet, een mix van rood en goud, met een soort wit, sneeuwig stickereffect aan de zijkanten. Daaroverheen is aan de zijkanten een diamanten finish aangebracht, die volgens Bentley doen denken aan de sneeuwtoppen waar de Kerstman langs is gevlogen.

Ook de vliegende B, de mascotte van Bentley, werd vervangen. Op deze slee van de kerstman pronkt immers een rendier. Geen Rudolf met rode neus, maar een volledig gouden exemplaar. En onder de wagen zijn uiteraard all season banden gemonteerd. De Kerstman woont immers op de Noordpool.

Bentley Reindeer eight

Vanbinnen zien we hetzelfde kleurschema als langs buitenzijde, met rood als hoofdkleur. Zaken als stiksels zijn weer in het goud. In het zwarte hout van de dashboard aan de passagierskant zien we volgens Bentley een winterscene, die de Kerstman moet doen denken aan thuis.

Afsluiten doen we met enkele fun facts: 

  • de Reindeer Eight start met het geluid van ringelende belletjes
  • Het 12,3″-touchscreen van de Bentley heeft een Naughty and Nice-lijst gekregen. Zo kan de Kerstman op zijn ronde snel kan zien waar hij een cadeautje moet afleveren.
  • In de hoofdsteunen van respectievelijk de bestuurders- en passagiersstoel is 'Mr. Claus' en 'Mrs. Claus' geborduurd.