Lego bouwt Lamborghini na... op ware grootte!

Tijdens de lockdown begonnen we allemaal weer met Lego te spelen. De Deense speelgoedproducent verkocht tienduizenden bouwpakketten van Lamborghini's, Ferrari's, Bugatti's en ander exclusief materiaal. Maar een bouwpakket zo groot als dit, hebben we nog niet gezien.

Lambo Sian Lego

Deze Lamborghini is immers gebouwd op schaal 1 op 1. Dat lees je goed! Dit uit 400.000 stukjes bestaande model is 4,9 meter lang en 2 meter breed en volgt perfect de verhoudingen van de Italiaanse supercar. In totaal weegt deze Sian meer dan 2,2 ton, meer dan de zwaarste Lamborghini die de Italianen zelf bouwen, de Urus. Lego had 5.370 uur nodig alleen al om het ding te ontwerpen. Nadien waren 15 bouwers nog eens 3.290 uur bezig om alle blokjes in elkaar te zetten. Nog een leuk detail: de lak van het model werd verzorgd door niemand minder dan Lamborghini’s eigen spuiterij, zodat de kleur perfect aansluit bij de echte supercar uit Sant’Agata.

Lena Dixen, Senior Vice President van Product en Marketing bij de LEGO Groep, zei: "Onze ontwerpers houden van een uitdaging, natuurlijk waren ze in de wolken toen we hen de opdracht gaven om met dit model iets groter te denken dan normaal."

Wie zelf een Sian wil bouwen en iets minder tijd - of budget - heeft, kan trouwens bij Lego terecht voor de kleinere versie, in schaal 1 op 8.
 

Embed code