Nieuwe Audi RS3 toont speciale koplampen

Dat er in de nieuwe Audi RS3 wederom een vijfcilinder zou liggen, is niet echt verrassend. Ook zijn uiterlijk is dat niet. Wat Audi met de koplampen weet te doen, is dat dan weer wel.

Audi RS3

Inderdaad, ook in de nieuwe Audi RS3 ligt die charismatische 2.5 vijfcilinder met zijn gekende sound. Hij blijft 400 pk sterk, maar zijn koppel is hoger (500 Nm ipv 480) en breder uitgesmeerd, genoeg om de 0-100-tijd te laten krimpen van 4,1 seconden naar 3,8 seconden, althans als je gebruik maakt van de launchcontrol. De topsnelheid bedraagt 290 km/u als je het lief vraagt aan de mensen van Audi (en de optie aanvinkt natuurlijk), anders is de wagen gelimiteerd op een ook al stevige 250 km/u. De RS3 krijgt ook wat rijmodi aan boord: RS Performance-modus, RS Individual, Dynamic, Auto en Comfort en een functie waarbij je de aandrijving van de voorwielen kan uitschakelen (RS Torque Rear). Met al het vermogen op de achterband kan je uiteraard wat makkelijker driften.

Uiterlijk is de RS3 uiteraard iets extremer gestyled dan de gewone A3, met bijvoorbeeld luchtopeningen achter de voorste wielkasten. Achteraan vinden we dan weer een dubbele uitlaat, zijn er zwarte elementen rondom de grille . Tot slot zijn accenten zoals de spiegelkappen en de achterspoiler in koolstofvezel te krijgen enheeft de RS3 een dakspoiler bij de hatchback en een subtiele spoilerlip op de kofferklep bij de berline.

Audi RS3 Koplampen

Opvallende kijkers

Het meest in het oog springen echter de koplampen van de Audi RS3. Die hebben een led-veldje van drie bij vijf waar je diverse patroontjes in kan laten zien, zoals een geblokte vlag of een S, bijvoorbeeld. Een leuke gimmick, maar uiteraard niet meer dan dat. De nieuwe Audi RS3 wordt in het najaar voor het eerst bij de dealers verwacht.