Rolls-Royce Boat Tail is duurste auto ter wereld

Enkele dagen geleden maakte Rolls-Royce bekend dat ze weer unieke koetswerken gingen bouwen. En een paar dagen later staat het merk al klaar met deze Boat Tail, een auto die op verschillende vlakken op een boot gelijkt.

Rolls-Royce Boat Tail

Coachbuilden, heet het, de kunst waarbij een klant naar een koetswerkbouwer gaat met een chassis en een motor en vraagt om er een unieke carrosserie over te bouwen. In dit geval zocht Rolls-Royce de mosterd niet te ver. In de basis is dit immers een Phantom met 6,75 liter grote V12 motor. De Britten zullen drie stuks van deze Boat Tail bouwen, elk op maat van een klant, maar één ding hebbenz e allemaal gemeen: ze zijn gebaseerd op een luxejacht. Rolls probeerde immers de romp van een zeilboot achterin de wagen te monteren, iet wat zeer duidelijk naar voren komt door de houten panelen die lijken op het dek van een boot.

Een luxeboot, welteverstaan, want Rolls-Royce zorgt uiteraard voor het nodige comfort aan boord. Zo zijn er twee champagnekoelers op maat - uiteraard met glazen - voor je favoriete glaasje bubbels (Armand de Brignac in het geval van de eigenaar) en een extra frigo waar je bijvoorbeeld kaviaar in kwijt kan. Die kan je ook in de vlakke zon op je "dek" nuttigen, want er is zelfs een opening voorzien om een parasol in te steken. Er zijn zelfs twee stoeltjes uit carbon voorzien. In totaal werden er 1.813 nieuwe onderdelen ontwikkeld voor de auto en als er eentje kapot gaat, moet je bij Rolls-Royce langs om er nieuwe te laten maken.

Rolls-Royce Boat Tail

23 miljoen

Toch is de opvallende achterkant niet de enige reden waarom je deze Rolls met een boot mag vergelijken. Met een lengte van 5,8 meter zal hij ook wel aanvoelen als een luxejacht in het verkeer, maar vooral zijn prijs is te vergelijken met die van een behoorlijke boot: maar liefst 23 miljoen euro zouden de drie gelukkigen ervoor betalen. Dat is meer dan de 11 miljoen die een Bugatti-liefhebber (volgens geruchten voetballer Cristiano Ronaldo) betaald zou hebben voor de Bugatti La Voiture Noire in 2019. Benieuwd of de Portugees ook bij de drie Rolls-Royce kopers zit!

Foto's Rolls-Royce Boat Tail