De nieuwe Kia EV6 is sneller dan een Porsche Taycan

Kia heeft vandaag meer details onthuld over haar volgende elektrische wagen, de EV6. Vooral de cijfers die de Zuid-Koreanen kunnen geven, zijn indrukwekkend.

Kia EV6

De topversie van de EV6 is immers sneller dan een Porsche Taycan 4S. De Kia kan dankzij zijn 585 pk in amper 3,5 seconden naar de 100 km/u schieten, de eerder vermelde Porsche met 530 pk doet daar een halve seconde langer over. En ook het opladen gaat razendsnel. Aan de juiste snellader kan de Kia EV6 zo’n 100 kilometer range in minder dan vier en een halve minuut tanken. Al zal je de laadpaal niet zo vaak moeten opzoeken met een rijbereik van 510 km.

Vijf versies

Kia serveert de EV6, het eerste model van het merk dat enkel in elektrische versie bestaat, in 4 smaken. Enerzijds de 58 kWh versie met achterwiel- of vierwielaandrijving, respectievelijk 170 en 235 pk sterk, anderzijds de topversie met een accu van 77,8 kWh. Ook hier de keuze tussen achter- en vierwielaandrijving. Hun vermogen is 228 en 325 pk.

Kia EV6

Daarboven staat de EV6 GT, de topversie zeg maar, die Porsches en Tesla’s achter weet te houden bij stoplichtsprintjes en een topsnelheid van 260 km/u haalt. Tot slot geven we nog mee dat de Kia EV6 beschikt over een zogenaamde vehicle-to-load functie. Daardoor kan je deze EV6 zien als een stopcontact met een gigantische batterij. Of anders gezegd: met een volle accu kan je in principe je woonst vlot 7 dagen van energie voorzien tijdens een stroomuitval.