Geen A zonder... Mercedes EQB

Drukke tijden op de elektrische afdeling van Mercedes. Na de EQS vorige week en de EQA begin dit jaar, toont de constructeur uit Stuttgart al haar derde 100% elektrische model. Een belangrijke ook, want het is een zevenzits-SUV en daar zijn er niet zo bijster veel van.

Mercedes EQB

Meer nog, als je enkel naar de hoeveelheid zetels kijkt, heeft de EQB slechts één concurrent: de Tesla Model X. Al is het aantal zitplaatsen uiteraard niet het enige criterium dat je gebruikt. Maar goed, op naar de EQB. Kenners van het gamma van Mercedes hebben het ongetwijfeld al opgemerkt: deze elektrische versie van de GLB onderging zowat dezelfde transformatie als zijn broertje, de GLA die naar de elektrische EQA ging. Ongeveer hetzelfde ontwerp als de brandstofversie, maar dan met een dichte grille en wat andere EV-elementen.

Veel specificaties geeft Mercedes nog niet vrij over de EQB, wel weten we al dat het model aanvankelijk met een batterij van 66 kWh wordt geleverd en dat er nadien een Long Range versie volgt. De momenteel 'zwakste' motor is 190 pk sterk, de topversie doet het met 272 pk en luistert naar de naam EQB 350. Deze heeft vierwielaandrijving en een actieradius van 419 kilometer. Tegen het einde van dit jaar zou je de wagen bij de dealers moeten kunnen spotten.

Mercedes EQB