GTX, het label voor sportieve elektrische VW's

Het GTI-label van Volkswagen is wereldberoemd. Al jaren zet het deze badge op zijn sportiefste benzinewagens. Later kwamen daar GTD (diesel) en GTE (plug-in hybride) bij. En nu dus een afkorting voor sportieve stekkerwagens: GTX.

Volkswagen ID.4 GTX

De eerste elektrische Volkswagen die op GTX-kamp mocht, was de ID.4. de eerste elektrische SUV van het merk. Het resultaat: 299 pk en daarmee de krachtigste Volkswagen-EV die je vandaag kan kopen. De ID.4 GTX rijdt in 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u en doet de 0-60 km/u zelfs in 3,6 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 180 km/u.

Het zijn vooral die prestaties die de GTX sportiever maken. Langs buitenzijde verklappen enkel de led-lichten en het zwarte dak met achterspoiler dat je naar een ID.4 in trainingspak kijkt, vanbinnen is het hoegenaamd geen verschil op te merken.

Tot slot geven we nog mee dat bestuurders kunnen kiezen tussen 5 rijmodi: van Eco en Comfort over Sport en Traction tot Individual. Optioneel kan je ook kiezen voor een adaptieve ophanging. De accu van de ID.4 GTX heeft een capaciteit van 77 kWh, goed voor 480 km rijbereik.

Volkswagen ID.4 GTX