Lexus LF-Z Electrified is blik op 2025

Lexus is bekend om wille van haar hybridewagens, maar wil het de steeds strenger wordende CO2-targets van Europa blijven halen, dan zullen de Japanners eerder richting 100% elektrische wagens moeten opschuiven. Hoe die er zullen uitzien? Daar wil deze Lexus LF-Z Electrified een antwoord op bieden.

Lexus LF-Z Electrified

Met de UX300e heeft Lexus al een elektrische wagen in de rangen, maar het model gaat waarschijnlijk gezelschap krijgen. Deze concept car toont de weg die Lexus de volgende jaren wil bewandelen, eentje naar een 100% elektrische wagen. Qua afmetingen (4,88 meter lang, 1,96 m breed en 1,60 m hoog) valt hij te vergelijken met de huidige RX, al zijn de lijnen een stuk futuristischer. Zo valt de doorlopende ledstrip op z'n achterwerk op, met onderin nog een remlicht. Ook z'n front en de gigantische velgen maken duidelijk dat dit een auto uit de toekomst is.

Lexus LF

544 pk

Vanbinnen ziet de Lexus LF er zeer futuristisch uit, met een dubbel scherm en een stuur dat uit een ruimteschip lijkt te komen. Het head-up display krijgt augmented reality technologie, het panoramadak kan je dimmen en uiteraard kan je spreken met een virtuele assistent. De rest van het interieur is een knappe mix van futuristische vormgeving en meer sobere elementen.

De Lexus LF-Z Electrified krijgt maar één elektromotor op de achteras, maar de krachtbron is wel gekoppeld aan de slimme Direct4-vierwielaandrijving van Lexus, waardoor het vermogen kan worden verdeeld over de vier wielen, met desgewenst zelfs de mogelijkheid voor achter- of voorwielaandrijving. De 400 kW (544 pk) en 700 Nm sterke elektromotor maakt het mogelijk om in amper 3 seconden naar de 100 km/u te snellen, de topsnelheid is begrensd op 200 km/u.

600 km rijbereik

Lexus schat in dat de LF zo'n 600 km ver zal kunnen rijden volgens de huidige WLTP-test dankzij zijn 90 kWh grote batterij. Snelladen met gelijkstroom kan tot 150 kW. Best goeie cijfers, aangezien deze elektrische wagen meer dan twee ton weegt. Benieuwd of Lexus die claim in 2025 in de praktijk zal kunnen omzetten.

Lexus LF-Z Electrified foto's