Mercedes brengt elektrische kanonnen in stelling

Aan de vooravond van het autosalon van München presenteerde Mercedes al heel wat nieuwe wagens. Over de nieuwe EQE lees je alles in ons salonoverzicht, maar twee speciale conceptwagens trokken zodanig onze aandacht dat we er een artikel aan opgedragen hebben.

Mercedes concepts
Mercedes EQG

Eerste in het rijtje is de zogenaamde EQG Concept. Inderdaad, zelfs de Mercedes G-Klasse ontsnapt niet aan een stekkerkuur. Het model is een knappe mix van de gekende G-Klasse elementen met het typische EQ-design van Mercedes. Zo zien we blauwe accenten in het radiatorrooster tussen de gekende ronde koplampen en is de opbergruimte voor het reservewiel op de achterklep eigenlijk gereserveerd voor je laadkabels. Ook zijn hoekige vormen blijven uiteraard van de partij.

Over de technologie van het model gaf Mercedes nog niet veel info. Hij zou waarschijnlijk zijn ladderchassis behouden en krijgt vierwielaandrijving doordat elk wiel apart word aangedreven door een elektromotor. De versnellingsbak krijg dan weer twee verhoudingen, met een specifieke "low range" versnelling voor offroadgebruik. De nieuwe EQG zou binnen 2,5 jaar op de markt verschijnen en bij Mercedes maken ze zich sterk dat hij voor 90% overeen zou komen met dit studiemodel.

Mercedes EQS

Mercedes-Maybach EQS

Welke motor en batterij er achter de imposante neus van deze Mercedes-Maybach EQS zit, weten we nog niet, maar Mercedes maakt zich sterk dat hij, wanneer hij in 2022 uitkomt, tot 600 km kan rijden zonder dat je de batterij moet opladen. Wat we wel weten, is dat het model de ultieme luxe wil bieden, met een prachtig afgewerkt interieur met zwevende middenconsole, zeeën aan beenruimte voor wie in één van de twee individuele loungezetels zit en alle luxesnufjes die je je maar kan wensen. Zo is in het dashboard uiteraard het doorlopende touchscreen, het zogenaamde MBUX Hyperscreen, uit de EQS en EQE geïnstalleerd en de deuren openen automatisch wanneer je dichterbijkomt.

Over eventuele productieplannen wordt met geen woord gerept, Mercedes zegt enkel dat het model "in aantocht" zou zijn.