Mercedes EQT Concept is stijlvol stekkerbusje

Met de EQV, de elektrische V-Klasse, heeft Mercedes al een stekkerbusje in de rangen. Binnenkort komt daar een kleinere versie bij, gebaseerd op de Renault Kangoo.

Mercedes EQT Concept

Dat Mercedes al eens graag in de koffer duikt met de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, is algemeen geweten. Zo levert de Frans-Japanse entente onder meer een aantal motoren voor de A-Klasse, B-Klasse, GLA, GLB en CLA. Nissan heeft dan weer aandelen in Daimler, het moederhuis van Mercedes (al zou het die volgens geruchten willen verkopen). En bij de bestelwagens bestaat de Renault Kangoo dan weer als Mercedes Citan.

De Kangoo bestaat niet alleen in cargoversie, met een grote koffer zeg maar, maar ook in personenversie, met een tweede zitrij. Binnenkort krijgt de Kangoo bovendien een elektrische variant. Bij Mercedes zien ze hun kans schoon om het gamma verder te elektrificeren. Met een elektrische Citan, uiteraard, maar ook met een nieuw model: deze T-Klasse, die nu nog in conceptversie zit, als niet-utilitair broertje van de Citan. 

Mercedes EQT

EQ-styling

Renault en Mercedes ontwikkelden het model samen, maar langs buitenzijde wist Mercedes deze EQT toch heel eigen te maken, met elementen die we van de andere stekkerwagens van het merk kennen, zoals het zwarte paneel tussen de koplampen en aan de ledstrip tussen de achterlichtblokken. Binnenin krijg je dan weer het centrale schermpje met EQ-layout, maar ook enkele elementen die we kennen uit wagens van Renault. Verder pakt de EQT uit met de moduleerbaarheid van een bestelwagen. Zo is de wagen optioneel als zevenzitter te verkrijgen en heb je langs de zijkant een schuifdeur, zoals bij de utilitaire Citan het geval is, als je voor de langste versie kiest (4,95m). De kortere variant (4,5m) doet het met vijf zitplaatsen.

Aangezien het hier om een conceptversie gaat, geeft Mercedes geen specificaties mee, noch over de batterij, noch over de motor. Wat we wel weten, is dat de productieversie van de EQT in de loop van 2022 klaar zal zijn, net als zijn utilitair broertje. Die zal de naam eCitan krijgen.