Polestar toont extreme Polestar 2 op Goodwood

Dit weekend vindt het Goodwood Festival of Speed plaats, een automobiele hoogmis voor alles wat snel en knap is. Polestar probeert er de aandacht op te eisen met een wel heel speciale versie van haar elektrisch model.

Polestar 2

Polestar heeft een experimentele versie van de Polestar 2 onthuld op het Goodwood Festival of Speed. De EV kreeg een make-over geïnspireerd door de wens van CEO Thomas Ingenlath om de grenzen van het ontwerp en de prestatiemogelijkheden van de elektrische fastback te verleggen. 

Deze Dual Motor Long Range Polestar 2 heeft nu een gecombineerd vermogen van 350 kW (476 pk) dankzij zijn dubbele elektromotoren. De wagen heeft een stoerdere houding gekregen, met een bredere spoorbreedte (+10 mm aan elke kant) en een lagere rijhoogte (-30 mm). Er zijn verbrede wielkasten aangebracht om de 9x21-inch wielen en de 6-zuiger Akebono-voorremmen van Polestar 1 te kunnen plaatsen. De 275/30R21 Pirelli PZero Rosso performance banden zijn ook overgenomen van de Polestar 1. 

Polestar 2
Polestar 2

Nieuwe vering, nieuwe kleur

De veren zijn vooraan 80% en achteraan 40% stugger gemaakt in vergelijking met de originele performance units. De instelbare Öhlins DFV-dempers zijn opgewaardeerd tot Öhlins drieweg performance dempers die ongeveer 30% stijver zijn dan de originele weg- en circuitdempers. Om de stijfheid verder te verhogen, is een veerpootbrug van koolstofvezel uit een Volvo S60 Polestar Engineered gemonteerd, aangevuld met een op maat gemaakte veerpootbrug achteraan. 

Naast de mechanische upgrades is de wagen voorzien van vernieuwde voor- en achterbumpers. De wagen is afgewerkt in Snow Matte met een Magnesium Matte-racestreep, een gekleurde grill vooraan en glanzend zwarte spiegels. De bumpers en zijspoilers kregen een extra kleuraccent. Op de wielen wisselen glanzende en matzwarte oppervlakken elkaar af.