Seat Ibiza gaat elektrisch

Tegen 2025 gaat Seat een elektrische Ibiza lanceren. De Spaanse constructeur ziet de zaken duidelijk groots: ze wil meer dan een half miljoen exemplaren bouwen aan een zeer scherpe prijs.

Seat Ibiza elektrisch

Of die wagen "Ibiza" zal heten, is trouwens niet duidelijk. Seat stuurde deze teaserafbeelding de wereld in met de melding dat het tegen 2025 aan een compacte elektrische stadswagen werkt. Dan is de Ibiza 8 jaar uit, het moment om op pensioen te gaan, lijkt ons. Of dit model de Ibiza zal vervangen (met of zonder zijn naam over te nemen), dan wel naast de Ibiza (met verbrandingsmotor) zal bestaan, is dus nog niet geweten.

Wat we wel weten: Seat is van plan om dit model jaarlijks een half miljoen keer te produceren in het Spaanse Martorell, waar ze vandaag de Leon in elkaar schroeven. De vanafprijs zou rond de 20 à 25.000 euro liggen, een scherpe prijs waarmee de Spanjaarden beter doen dan naaste concurrenten als de Peugeot e-208, de Opel Corsa-e en de Renault ZOE, die hun prijs bij zowat 30.000 euro zien beginnen.