Solterra is allereerste elektrische Subaru

Na de mild hybrides in onder andere de Impreza, gaat Subaru weer een stapje verder in zijn elektrificatieproces. De Soltera wordt de eerste stekkerwagen van het Japanse merk en Subaru plaagt al even met enkele teaserfoto's.

Subaru Soltera

Subaru bouwt de wagen samen met Toyota, waar hij momenteel bekend staat als bZ4X. Een samenwerking om de kosten te drukken, zoals beide merken al eerder deden voor de BRZ en de GT86. Toyota verzorgde het elektrische platform, Subaru leverde onder meer de vierwielaandrijving (één elektromotor op elke as) en gaat er prat op dat dit model volgens het dna van het merk gebouwd zal worden. Robuust, stevig en niet bang om zich vuil te maken. Hebben we voor het eerst een EV om in de modder te spelen? Het zou zomaar kunnen.

Technische specificaties kennen we nog niet, we weten ook niet welk accupakket in de Solterra zal liggen. We al bekend: de wagen ligt op het E-TNGA-platform van Toyota, waardoor hij qua afmetingen een concurrent wordt voor de Volkswagen ID.4 en de Nissan Ariya. De Solterra (een samentrekking van sol oftewel zon en terra oftewel aarde), hult zich voorlopig nog in de schaduw, maar zal midden volgend jaar gelanceerd worden.