Spot jij de nieuwe elektrische Renault Megane deze zomer?

Na de zomer lanceert Renault de elektrische versie van zijn Megane, al deelt de Franse constructeur nu al wat foto's van gecamoufleerde preproductiemodellen. Met wat geluk zie je er deze zomer eentje op je vakantiebestemming?

Megane E-Tech

Er waait een elektrische wind bij Renault. De ZOE kreeg recent gezelschap van de Twingo als tweede EV binnen het gamma, de Captur, Clio en Megane kregen (plug-in) hybride varianten en ook de nieuwe Arkana is van bij zijn lancering beschikbaar als zelfopladende hybride.

De elektrische Megane zal als Mégane E-Tech Electric door het leven gaan, al noemen ze hem intern bij Renault de “MéganE” (uit te spreken als “Mégane i”). De wagen krijgt een 217 pk sterke elektromotor, gekoppeld aan een accu van 60 kWh. Het WLTP-rijbereik piekt daardoor op 450 km.

Testperiode in de zomer

De wagen die je op de foto links ziet, is een preproductiemodel. Renault zal er een dertigtal bouwen, die deze zomer allemaal in Europa zullen rondrijden met ingenieurs van het merk achter het stuur om data te verzamelen. Wat is de invloed van hitte of koude op de batterij? Hoe snel degradeert de accu bij veel snelladen? Wat is het effect van veel kilometers op de wagen? Renault gaat het allemaal onderzoeken alvorens de wagen eind dit jaar in zijn definitieve versie van de band zal rollen. Stuur jij ons een foto wanneer je een testmodel spot op vakantie?