Tesla plaatst al z'n 6.000e supercharger in Europa

Nog laadpaalnieuws: na de aankondiging van NewMotion eerder deze weer, laat Tesla weten dat het zijn 6.000e supercharger heeft neergezet op Europese bodem.

Tesla Supercharger

De eerste Supercharger werd in 2013 in Noorwegen geïnstalleerd, toen de Tesla Model S er te koop werd aangeboden. In 2019, toen met de Model 3 het derde Teslamodel beschikbaar werd op het Oude Continent, was dat aantal al aangegroeid tot 3.711 stuks.

Sinds de introductie van Model 3 hebben Tesla-eigenaren het equivalent afgelegd van meer dan 3.000 retourvluchten naar de maan of ongeveer 22 retourvluchten naar Mars met behulp van Europa’s Superchargernetwerk. Tegenwoordig zijn Superchargers te vinden in 27 landen in Europa, inclusief de meest recente uitbreiding naar Athene, Griekenland. In Belgie zijn er 173 Superchargers en 14 locaties door het hele land.

Tot 44 palen op één locatie

Toen Tesla in 2013 het netwerk opende, bedroeg de gemiddelde grootte van een Superchargerlocatie zeven Superchargers. In de afgelopen jaren is dit toegenomen om de groeiende omvang van ons klantenbestand bij te houden. Tegenwoordig is onze grootste locatie in Europa Nebbenes, Noorwegen, met 44 supercharges, gevolgd door Rygge, NO (42) en Liertoppen, NO (40) en Oberhonnefeld, DE (40).

Tesla Model 3

Topsnelheid: 150 kW

In de loop van de tijd zijn Superchargers sneller en efficiënter geworden, net als onze auto’s. Het piekvermogen van de V2 Supercharger is opgewaardeerd tot 150 kW en On-Route Battery Warm Up is geïntroduceerd op onze auto’s om ervoor te zorgen dat ze aankomen met de optimale temperatuur om op te laden, waardoor de gemiddelde oplaadtijd met 25% wordt verkort. Met de introductie van V3 Supercharging in Europa worden oplaadsnelheden tot 1600 km per uur gehaald.

De gebruikerservaring van de Supercharger is eenvoudig en betrouwbaar. Eigenaren kunnen beschikbare Superchargers zien via hun navigatiesystemen aan boord en de auto kiest de optimale route en suggereert de beste oplaadopties om reistijden te minimaliseren.