Tien nieuwe Fastned-snellaadstations in België

Wil de elektrische auto helemaal doorbreken, dan is er dringen extra laadinfrastructuur nodig. Vooral snelladers, langs drukke verkeersassen. Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft alvast tien nieuwe locaties verworven in ons land. Ontdek hier waar je binnenkort kan gaan snelladen.

Fastned

Tien extra locaties, aan snelwegparkings of op- en afritten krijgt Fastned in handen (zie foto links). Aan deze toekenning van locaties door de Vlaams minister voor Mobiliteit, Lydia Peeters, is ook een BENEFIC subsidie ( de samenwerking van de Nederlandse, Vlaamse en Brusselse overheden om de realisatie van infrastructuur voor milieuvriendelijke voer- en vaartuigen te versnellen) gekoppeld van 600.000 euro. Op de locaties is Fastned van plan om snellaadstations realiseren waar honderden elektrische voertuigen per dag kunnen opladen met een laadsnelheid tot 300 kW. 

“Tegen 2025 wil ik, naast de 35.000 publiek toegankelijke laadpunten, minstens om de 25 kilometer snelladers aan de grote verkeersassen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), die de tien locaties aan Fastned toewees, in het persbericht. "Door het voorzien van laadinfrastructuur geven we zekerheid aan gebruikers van elektrische voertuigen. Dit zal een belangrijke stimulans zijn voor particulieren en bedrijven om om te schakelen naar zero-emissievoertuigen.”

25 snellaadstations

De minister opent deze week de eerste twee van dertien snelweglocaties die het Amsterdamse Fastned eerder al in handen kreeg. Fastned exploiteert al twee snellaadstations in ons land: een in Roeselare en een tweede op de luchthaven van Oostende-Brugge. Het totaal zou dus op 25 komen te liggen.