Volkswagen plant een elektrische wagen met 700 km autonomie

Het rijbereik van elektrische auto's gaat met de jaren de hoogte in. Bij Volkswagen maken ze zich sterk dat ze binnen twee jaar EV's bouwen die 700 km afleggen op één batterijlading.

Volkswagen ID Vizzion

Volkswagen ID Vizzion

Het is met deze ID Vizzion dat Volkswagen die claim in de praktijk wil brengen. De ID Vizzion, de elektrische Passat zeg maar, nu nog een conceptmodel, maar tegen eind 2023 volledig operationeel onder de naam ID.6. Dit zowel als break als in berlinevariant. Dankzij zijn lange wielbasis is Volkswagen in staat om heel wat batterijcapaciteit in de vloer van de ID.6 te proppen, tot 84 kWh.

Een behoorlijke capaciteit, maar niet zo groot als dat van een Tesla Model S bijvoorbeeld. De ID.6 zal met andere woorden ook zeer zuinig moeten zijn. Zuiniger dan de kleinere, lichtere ID.3 bijvoorbeeld. Hoe VW daarvoor wil zorgen, is nog niet bekend. Ook aan de laadtechnologie werd trouwens gedacht. Deze VW van de toekomst kan 230 kilometer rijbereik "tanken" in slechts 10 minuten, op voorwaarde dat hij aan een snellader gekoppeld is.