Zo zal de nieuwste Polestar eruit zien

De Polestar 1 loopt op z'n laatste benen, dus is de 2 momenteel de enige wagen in het gamma van de Zweeds-Chinese autobouwer. In de coulissen is het merk echter al bezig met opvolging. Eén model werd alvast vroegtijdig gelekt...

Polestar 5

... en het lek zit bij Polestar zelf! Al is het vooral een commerciële zet. In de nieuwste aflevering van de documentaire serie “Precept: from Concept to Car” op YouTube, is immers een voorproefje te zien van het ontwerp van Polestar 5. In de serie is te zien hoe de Polestar Precept zich van concept wagen transformeert naar de Polestar 5 - een elektrische performance 4-deurs GT. De lancering van deze wagen staat gepland voor 2024. En dat model nu al even kort laten zien, zorgt natuurlijk voor de nodige publiciteit.

De wagen zal de naam Polestar 5 krijgen en is eigenlijk een evolutie van de Polestar Precept concept car: een sportief gelijnde vierdeurs coupé. Het model, hier links te zien, zou in 2024 op de markt verschijnen. Voordien lanceert Polestar nog twee andere modellen die - hoe kan het ook anders - Polestar 3 en Polestar 4 zullen noemen.