Zoveel kost de nieuwe Kia EV6

De Kia EV6 werd nog maar vorige week volledig onthuld, maar vandaag geeft de Zuid-Koreaanse al de prijzen van een aantal versies van zijn nieuw model prijs.

Kia EV6

De Kia EV6 wist al hoge ogen te gooien bij zijn lancering door zijn GT-versie, die sneller is dan de Porsche Taycan. Nu weten we al dat dit model met 584 pk, een 0 naar 100 km/u van 3,5 seconden en batterij van 77 kWh 64.990 euro zal kosten. Tevens geeft Kia mee dat de GT de enige EV6 is die met inklapbare deurklinken wordt geleverd.

Deze versie met vierwielaandrijving is de topper van het gamma, maar Kia geeft ook de prijs mee van de achterwielaangedreven variant met hetzelfde batterijenpakket. Hij geraakt 510 km ver op een volle batterij en zal 53.690 euro kosten. Hij krijgt wel een flinke update ten opzichte van de basisversie, met stoelen in suède en vegan leder, led-sfeerverlichting en elektrisch verstelbare stoelen.

Basisprijs

Daarmee is hij een flinke 10.000 euro goedkoper dan de basisversie, die met 39.485 euro onder de psychologische grens van 40k blijft. Daarvoor krijg je een batterij die 52 kWh groot is en heb je ‘slechts’ 148 pk op de achteras. Het bereik van dit model is 400 km. Tot de standaarduitrusting behoort onder meer een volledig digitaal dashboard met twee gebogen schermen van 12,3 duim en een internetverbinding is standaard, net zoals een handenvrijsleutel, automatische airco in twee zones en full-ledkoplampen.