Audi en Porsche gaan samen elektrische SUV bouwen

Audi en Porsche, beide onderdeel van de Volkswagengroep, hebben samen een nieuw platform voor elektrische wagens ontwikkeld. De eerste modellen die daarop gebouwd worden, de Audi Q6 e-tron en Porsche Macan, verschijnen volgend jaar.

Audi Q6 e-tron

Dit platform, PPE genaamd, is gebouwd voor middelgrote en grote elektrische auto's, zowel SUV's als modellen die het wat lager bij de grond zoeken. Toch is het vooral in die eerste categorie dat het platform aanvankelijk gebruikt zal worden. Audi zal er immers de Q6 e-tron op bouwen, een model dat de brug zal vormen tussen de reeds bestaande e-tron en de recent gelanceerde Q4, Porsche plant dan weer een elektrische versie van zijn Macan.

Veel info over het platform hebben we nog niet. Wel weten we dat het voorzien is voor wagens met een actieradius van meer dan 600 km en dat zowel varianten met achterwielaandrijving als vierwielaandrijving mogelijk zijn. Dit kan doordat er meerdere elektromotoren op het platform geplaatst kunnen worden. Tot slot zal PPE de wagens ook in staat stellen om aan de hoogst mogelijke snelheden te kunnen snelladen. Vooral dat laatste lijkt ons belangrijk om de elektrische wagen nog meer te laten doorbreken.