BMW 4 Reeks cabrio krijgt een stoffen kap

Het mag dan wel herfst zijn, BMW denkt al aan de zomer met deze 4 Reeks cabrio.

bmw4 cabrio

M4 Cabrio

De belangrijkste nieuwigheid aan deze 4 Reeks is zijn dak. Net als zijn grote broertje, de 8 Reeks, is dat immers een variant in canvas. “De geluidsisolatie is haast even goed als bij een metaal dak en bovendien is de constructie 40% lichter”, vertelt BMW ons. Misschien onbelangrijk denk je, maar lichter betekent ook minder verbruik. En dat is belangrijk als je je CO2-uitstoot wil beperken.

Buiten het dak verschilt de 4 Cabrio op uiterlijk nauwelijks van de Coupé. Dat betekent dat ook de grote neusgaten – voorwerp van menig discussie – van de partij blijven. 

Onder de motorkap houdt BMW het op mix van benzine- en dieselmotoren. Een 184 pk sterke 420i en de 430i van 258 pk zijn allebei viercilinders. Wie het geronk van een zes in lijn verkiest, zal de M440i xDrive met 374 pk moeten kiezen. Een motor die de 4 Reeks in net geen vijf tellen naar de honderd schiet, snel genoeg om jouw kapsel helemaal om zeep te helpen. Aan dieselzijde bestaat de keuze uit een 420d (190 pk), een 430d (286 pk) en de 340 pk sterke M440d. Tot slot kunnen we ook vertellen dat BMW aan een hardcore M-versie werkt. Meer details volgen later.

In maart 2021 zal de cabrio bij de dealers staan, net op tijd voor de zomer.

BMW 4 Cabrio