BMW iX maakt prijzen en varianten bekend

De gigantische BMW iX gaat aan de prijs. BMW maakte bekend dat de grote SUV twee varianten zal krijgen, waarvoor het merk de naam... bij zijn benzinewagens haalt. 

BMW iX

De twee iX'en die je kan kopen, krijgen immers de naam xDrive40 en xDrive50, zoals de benzinewagens van het merk. xDrive staat uiteraard voor vierwielaandrijving, het cijfer dat erachter komt, duidt het vermogen van de wagen gaan. Uitzonderlijk is het niet, Porsche gebruikt zelfs het "Turbo"-achtervoegsel in de nomenclatuur van zijn Taycan, hoewel een elektrische wagen uiteraard geen turbo heeft. Voor de volledigheid: wanneer er achter het cijfer een "d" staat, bijvoorbeeld bij xDrive40d, gaat het bij BMW om een dieselvariant, de letter "e" duidt een plug-in hybride aan (bvb. xDrive45e).

Hoe dan ook, BMW toonde het model voor het eerst aan het Belgische publiek in zijn pop-up autosalon in Bornem en binnenkort zal je de wagen ook in ons land zien rondrijden. De productie is alvast gestart, al zijn de prijzen best wel pittig.

BMW iX

Basisprijs: 81.200 euro

De iX xDrive40 begint immers pas bij 81.200 euro. Daarvoor krijg een een 326 pk sterke, luxueus ingerichte SUV. Zijn elektriciteit puurt hij uit een 70 kWh groot accupakket, groot genoeg om deze mastodont zo'n 400 km te late rijden zonder naar de laadpaal te moeten. En als je dan toch moet laden, bereikt hij laadsnelheden tot 150 kW.

Hogerop in het aanbod vinden we de iX xDrive50. Vanzelfsprekend is deze de krachtigste variant: maar liefst 503 pk sterk. Genoeg om dit gevaarte binnen de 5 seconden naar 100 km/u te katapulteren. Ook het accupakket krijgt een update en heeft een inhoud van maar liefst 100 kWh. Daarmee geraakt hij de helft verder dan de xDrive40: tot 600 km. Al komt dit alles natuurlijk met een prijs. BMW wil minstens 97.950 euro op haar rekening zien verschijnen, alvorens ze jou de sleutel van dit model meegeven. Benieuwd hoeveel we er in België zullen zien rondrijden.

Lees ook:

BMW toont voor het eerst elektrische i4