BMW toont voor het eerst elektrische i4

Het elektrisch offensief van BMW gaat hard. Eind vorig jaar werd de iX3 gelanceerd, een elektrische X3 zeg maar, de iX, een grote SUV, konden we begin dit jaar voor het eerst spotten. En nu volgt de i4, de elektrische 4 Reeks.

BMW i4

Visueel neemt de i4 heel wat elementen over van de vorig jaar gelanceerde 4 Reeks Coupé met verbrandingsmotoren. Het algemene silhouet natuurlijk (al is dit een vierdeurs), maar ook de opvallende grille, die weliswaar geoptimaliseerd werd voor elektrisch rijden. Hiermee wordt de 4 Reeks Gran Coupé met verbrandingsmotoren, de vierdeursversie van de 4 Reeks Coupé, trouwens niet ten grave gedragen. Hij zal naast de i4 blijven bestaan en binnenkort gelanceerd worden.

Uiteraard wil de i4 ook tonen dat hij een elektrische wagen is. De lichtjes herwerkte grille is daar een uiting van, maar het zijn toch de opvallend blauwe accenten rond de grille en langs de zijschorten - naar analogie met bijvoorbeeld de iX3 - die tonen dat het hier om een elektrisch voertuig gaat. Ook het bumperwerk is lichtjes aangepast.

BMW i4

Binnenkort meer details

BMW geeft nog niet alle details vrij over de i4. Zo krijgen we nog geen interieurbeelden te zien en weten we ook niet welke accu de wagen zal aandrijven. Wel zeker: hij zal tot 590 km ver geraken in zijn meest zuinige versie en er komt een sportieve M Performance-variant. Die puurt maar liefst 530 pk uit zijn elektromotor, genoeg om binnen de 4 seconden naar 100 km/u te schieten. Commercialisatie start dit jaar nog, BMW beweert zelfs 3 maanden voor te liggen op schema. Meer details hierover én over de prestaties van de wagen zullen binnen enkele weken volgen.