Dacia zet beste beentje voor met nieuwe Jogger (Edit: Foto's en motoren)

Op het autosalon van München volgende week onthult Dacia een nieuwe wagen. Een zevenzitter die met de naam "Jogger" door het leven zal gaan.

Dacia Jogger

Tijdens het IAA van München op 6 september staat de Jogger dus definitief in de startblokken, maar vandaag al stuurt Dacia een eerste teaserafbeelding de wereld in. En hoewel de naam van het model nagelnieuw is, komt het silhout bekend voor. De Jogger borduurt immers voort op de fundamenten van de Logan MCV. Hij is met andere woorden de breakversie van de Logan of een uitgerokken Sandero, het is maar wat je verkiest. Die bestond trouwens in zijn eerste generatie ook als zevenzitter, de tweede generatie liet dat vallen.

De naam "Jogger" verwijst naar sport, natuur en positieve energie en wordt gepositioneerd als gezinswagen die perfect is aangepast aan buitenactiviteiten. Dacia JOGGER belichaamt de pragmatische en authentieke geest van Dacia en de outdooromgeving van de nieuwe merkidentiteit", lezen we in het persbericht van het merk. Op info over de motoren is het wachten tot 3 september, wanneer Dacia de Jogger digitaal presenteert.

 

Edit: foto's en motoren

Vanmorgen dropte Dacia het eerste beeldmateriaal van het model, dat je hieronder kan bekijken. Ook weten we dat de Jogger eerst met TCe 110-benzinemotor komt, goed voor 110 pk. Daarnaast biedt Dacia nog een LPG-versie aan met 100 pk. De LPG-tank van 40 liter wordt in dit model gecombineerd met een benzinetank van 50 liter. Dat zorgt voor genoeg jus in de benen om meer dan 1.000 km ver te Joggen, aldus Dacia.

In 2023 volgt dan een zelfopladende hybride versie. Hiervoor gebruikt Dacia de motor van onder meer de Renault Clio, een 1.6 benzine met twee elektromotoren. Prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op een budget onder de 15.000 euro.

Foto's Dacia Jogger