Deze elektrische wagens plant BMW de volgende jaren

Met de i3, de iX3, de i4 en de iX heeft BMW al een behoorlijke elektrische line-up. Maar de honger van de Duitsers is nog niet gestild. Volgens BMW-topman Oliver Zipse, waar Automotive News uitgebreid mee om de tafel heeft gezeten, heeft BMW omstreeks 2023 in nagenoeg elk segment een volledig elektrisch aangedreven model in het aanbod.

BMW i4

Tegen 2030 wil BMW dat minstens de helft van haar autoverkoop uit 100% elektrische voertuigen bestaat, maar dat wil niet zeggen dat de Duitsers voor dat moment geen EV's zullen aanbieden. Meer nog, de volgende jaren zal er heel wat stekkernieuws van BMW op ons afkomen, vaak als aanvulling op een nieuw model met (meestal elektrisch ondersteunde) verbrandingsmotoren. Zo brengt BMW volgend jaar de BMW iX1 in stelling, een elektrische versie van de in hetzelfde jaar gelanceerde nieuwe X1. Hetzelfde verhaal met de nieuwe 3 Reeks: ook hij krijgt een elektrisch broertje, zij het onder de naam i3. De huidige i3, een futuristische stadswagen, zou daardoor verdwijnen of op zijn minst een andere naam moeten krijgen.

Een jaar later lanceert BMW de i5.... hoe kan je het raden: een elektrische versie van de 5 Reeks. In hetzelfde jaar zou zustermerk MINI dan weer een elektrische SUV op de markt brengen. Of dat een afgeleide van de Countryman - vandaag al beschikbaar als plug-in hybride - of een volledig nieuw model is, is nog niet duidelijk.

BMW i7

Concurrent voor Mercedes EQS

De eerste in het rijtje is echter deze BMW i7 (geen officiële tekening van BMW), een elektrische versie van de 7 Reeks, die een concurrent voor de dit jaar gelanceerde Mercedes EQS moet worden. Het model zou standaard een elektromotor op elke as krijgen en daardoor vierwielaandrijving hebben, over 530 pk beschikken en een accu van 100 kWh ingeplant krijgen. Daarmee is hij net iets sterker dan de vierwielaangedreven EQS (523 pk), maar is zijn batterij iets kleiner (107 kWh). Al zijn dit natuurlijk geruchten, op de definitieve cijfers is het wachten tot BMW de wagen lanceert.