Deze hete Hyundai komt niet naar Europa

Hyundai is in sneltempo zijn N-divisie, een reeks snelle wagens, aan het opbouwen. Met onder meer de i30 en de Kona zit daar heel wat lekkers bij voor de Europese markt. Deze Elantra komt echter niet naar onze contreien. Een gemis?

Hyundai Elantra N

In Azië en de VS hebben ze het niet zo voor de in Europa populaire hatchbacks. Daarom maken heel wat autobouwers berlines en coupés op maat van de klanten aan de andere kant van de wereld. De Hyundai Elantra is er zo eentje: een uitgesproken design met scherpe lijnen... zeker in sportief N-plunje. Dan wordt zijn snuit in het zwart gespoten, krijg je overal rode accenten en uiteraard een flinke spoiler op de kofferklep. Qua uiterlijk lijkt hij een grote concurrent voor de Honda Civic Type-R.

Ook onder de motorkap trouwens, met een 2-liter viercilinder turbobenzine, goed voor 290 pk via de zogenaamde Grin Shift’-modus, die het vermogen met tien pk opkrikt en de sprint naar 100 in 5,3 seconden mogelijk maakt. Het vermogen wordt via een achttraps DCT-automaat met dubbele koppeling overgebracht naar de voorwielen, maar ook een handbak met zes verhoudingen is beschikbaar. Een sperdifferentieel is dan weer standaard.