Deze nieuwe auto heeft een vinylspeler aan boord

Alles komt terug, ook de vinylspeler. Lexus bouwt er zelfs eentje in in een speciale editie van zijn IS.

Lexus IS Wax Edition

De timing van Lexus is perfect gekozen, want gisteren werd het nieuws uitgebracht dat vinyl in 2020 de meest populaire fysieke audiodrager was. Iets wat sinds 1986 niet meer was gebeurd, toen de cd definitief doorbrak. Maar zoals we al zeiden: alles komt terug. En bij Lexus willen ze graag inspelen op die trend door samen met Pitchfork Media een auto met platendraaier uit te brengen: de Lexus IS Wax Edition.

Zoiets lijkt simpeler dan het is. Lexus propt immers een vinylspeler in het handschoenenkastje, maar kwam voor enkele uitdagingen te staan. De auto hobbelt immers heel de tijd als je rijdt - zeker op ons Belgische asfalt - en hij durft al eens overhellen wanneer je een bocht neemt. En laten dat nu net de twee vijanden van een platenspeler zijn. Je wil niet dat je naald plots verspringt of krassen maakt.

Lexus IS Wax edition

Exclusieve one-off

Lexus en Pitchfork Media losten dit op door de motor en de arm van de speler wat steviger te maken. Daarnaast ligt de uit koolstofvezel en aluminium opgebouwde platendraaier ook in een kussen van siliconen, die de schokken moet absorberen. Simpel, maar efficiënt zo blijkt. Dat kan je ook zien in onderstaand filmpje.

Helemaal klaar om je oude platen uit de kast te halen en deze IS Wax Edition in huis te nemen? Dan hebben we spijtig genoeg slecht nieuws. De Lexus IS wordt niet in Europa verkocht, zijn equivalent hier heet ES, en bovendien wordt er van dit model slechts één exemplaar gebouwd.

Embed code