Dit is de Volkswagen Polo facelift

Na de Seat Ibiza vorige week, mocht ook zijn broertje bij Volkswagen langsgaan bij de plastische chirurg. Dit is de nieuwe Volkswagen Polo.

Volkswagen Polo

Net als bij de Ibiza krijgt de Polo nieuwe bumpers en lichten. Zo valt vooral de doorlopende lichtstrip over de neus op, naar analogie van enkele versies van de Golf. Ook de achterlichten lijken nu meer op die van het populairste model van VW. Tot slot draagt de Polo z'n naamkaartje op de kofferklep voortaal net onder het logo in plaats van in een uithoekje.

Binnenin krijg je nu standaard een digitale tellerpartij en ook de bediening van de airconditioning werd veranderd. Net als bij andere wagens van de Volkswagengroep gebeurt dit via een aanraakstrookje, al is de positionering anders dan bij de andere modellen en is het strookje deze keer verlicht.

Volkswagen Polo

Benzine en aardgas

Net als de Seat Ibiza, krijgt de Polo enkel een éénliter driecilindermotor onder de kap die enkel benzine of aardgas lust. De benzineversie is 80, 95 of 110 pk sterk, waarbij de 80 pk versie als enige geen turbo heeft. De variant met 90 pk kan je optioneel met een automatische versnellingsbak krijgen, de sterkste versie is altijd uitgerust met een automaat. De versie die op aardgas draait, beschikt over 90 pk. Later zal waarschijnlijk ook nog een sportieve GTI-versie volgen.