Dit is het impressionante nieuwe infotainment van Mercedes

Binnenkort brengt Mercedes de EQS uit, de elektrische versie van de S-Klasse zeg maar. En daarvoor haalt de Duitse constructeur alles uit de kast. Wij onderzochten het interieur van de wagen.

Mercedes EQS Interieur

Maar liefst 141 cm, zo breed is het infotainmentsysteem van de nieuwe EQS, dat over verschillende schermen loopt. Van een digitale tellerpartij over het centrale scherm tot een extra exemplaar voor de voorste passagier. Een indrukwekkende boog, waar een nog indrukwekkender productieproces aan vooraf gaat. Om te vermijden dat informatie vervormt onder invloed van de kijkhoek is dit scherm gebogen volgens een proces bij temperaturen van zo’n 650 graden Celsius. Een speciale afwerkingslaag moet er dan weer voor zorgen dat je het scherm makkelijk kan schoonmaken.

De menustructuren om de schermen te bedienen, zijn dan weer poepsimpel want ... ze bestaan niet. Voor toegang tot de belangrijkste features moet je geen aparte menu's openen dankzij Mercedes' “Zero Layer”-filosofie. De technologie zou dankzij kunstmatige intelligentie steeds de meest geschikte applicaties in het blikveld van de gebruiker moeten aanbieden in functie van de huidige situatie. Benieuwd hoe dat in de praktijk zal werken.