Groeispurt voor de Skoda Fabia

Maar liefst 11 cm groter dan zijn voorganger is de Skoda Fabia. Toch zit de evolutie hem niet alleen in zijn lengte, ook technologisch is het model helemaal bijgepunt.

Skoda Fabia

Nast 111 milimeter langer is de nieuwe Skoda Fabia ook 48 millimeter breder. De hoogste is op een paar millimeter na gelijk gebleven. De forse groeispurt zorgde ervoor dat de bagageruimte toeneemt van 330 tot 380 liter. De op de Volkswagen Polo gebaseerde auto doet daarmee even goed als... diens grote broertje, de VW Golf. Net als de Polo krijgt de Fabia trouwens enkel een éénlitertje met drie cilinders onder de motorkap. Al lust het blok in de VW ook nog CNG, terwijl de Skoda enkel benzinevarianten krijgt van 95 tot 110 pk.

Het interieur ziet er helemaal hedendaags uit, met centraal een scherm van 6, 8 of 9,2 duim groot naar gelang de gekozen versie. Optioneel is er voor het eerst ook een Virtual Cockpit te krijgen op de Fabia, een digitaal instrumentenpaneel voorzien van een 10,25 inch groot display en in de voorruit zit een dashcam verwerkt.

Tot slot geven we nog even mee dat de Fabia ook een breakversie krijgt, al zou de Fabia Combi pas in 2023 op de markt komen.

Skoda Fabia