Honda HR-V gaat hybride

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar beetje bij beetje begint Honda zijn aanbod te elektrificeren. Laatste in dat rijtje: de HR-V.

Honda HR-V

De Honda e is natuurlijk het elektrisch model van de Japanse autobouwer, maar met de Jazz en de CR-V heeft het automerk nog twee hybrides in de rangen. Bij die wagens heeft Honda trouwens de mosterd gehaald: ook hier kan de 1.5 benzine zowel dienen als generator voor de accu, alsook om de wielen rechtstreeks aan te drijven. Ook twee elektromotoren kunnen de auto aandrijven, zij krijgen hun stroom uiteraard van de door de benzinemotor opgeladen accu. Het systeemvermogen bedraagt 131 pk.

De HR-V herken je aan z'n gladde, gepolijste vormen en dak met coupé-allures. Het radiatorrooster is vooraan prominent aanwezig, terwijl achteraan een doorlopende lichtstrip de kont van de HR-V siert.

Honda HR-V

Magic Seats

Binnenin herkennen we het dashboarddesign van de Jazz en dat is trouwens niet het enige element dat de HR-V overneemt van zijn kleinere broertje. De zogenaamde Magic Seats, uitneembare zetels die je in alle mogelijke hoeken kan plooien.

Eind dit jaar zal de vernieuwde HR-V bij de dealers verschijnen.