Hyundai Kona N is 280 pk sterke pretraket

Hyundai gaat in sneltempo met de sportieve borstel door haar gamma. Na de i30, de i20 en de Veloster krijgt nu ook de Kona een sportieve N-versie.

Hyundai Kona

Net als de i30 krijgt de Kona N een tweeliter benzine onder de motorkap. 280 pk sterk, 392 Nm koppel en een topsnelheid van 244 km/u zijn best impressionante cijfers. De Kona schiet ook in 5,5 seconden naar de 100, een halve seconde sneller dan de i30. Enig verschil met de i30: deze Kona N kan je enkel met achttraps automaat bestellen, daar waar je de i30 ook met een handbak kan laten leveren. Ander sportief materiaal zijn het N Corner Carving Differential (een elektronisch sper dat via de remmen werkt), fors gegroeide remmen ten opzichte van de standaardversie, adaptieve dempers en een uitlaatsysteem dat plofjes maakt.

Binnenin krijg je sportstoelen, een digitale tellerpartij van 10 inch en een centraal scherm dat even groot is. Het sportstuur is uitgerust met extra knopjes voor de verschillende rijmodi, waaronder een N-knop. Eind dit jaar gaat de Kona N in productie voor specifieke markten.