Jeep Compass krijgt nieuw gezicht

In Europa neemt de Compass zowat 40% van de verkoop van Jeep op zich. Geen wonder dus dat de Amerikanen het model grondig opfristen. Vooral het interieur van de SUV ging erop vooruit.

Jeep Compass

Vanbuiten herken je de nieuwe Compass aan zijn herwerkte voorkant, die slankere ledkoplampen mixt met een sportiever ogende voorbumper, achteraan kan je de elektrische kofferklep nu ook openen met een voetbeweging. Al is het vooral vanbinnen dat je het grote verschil ziet met de vorige Compass. De Amerikaanse SUV krijgt immers een volledig nieuw dashboard, met een digitale tellerpartij en vooral de Uconnect 5-multimediamodule van 10,1 duim. Hiermee zet de wagen zowel visueel als technologisch een flinke stap vooruit. Door een Android-besturingssysteem en 4G-connectiviteit met Over-the-Air (OTA)-updates te gebruiken, belooft Uconnect 5 flexibiliteit en kan het voortdurend nieuwe inhoud, functies en diensten aan bieden. Spraakbediening is nu mogelijk, die activeer je door "Hey Jeep" te zeggen.

Jeep Compass

Drie motoren, plug-in hybride

Je kan kiezen uit drie motoren: ten eerste een 1.3 benzine van 130 of 150 pk, altijd met voorwielaandrijving, gekoppeld aan een manuele zesbak of gerobotiseerde DDCT-automaat. Ten tweede de 1.6 diesel van 130 pk. Ook hier altijd voorwielaandrijving en een manuele zesversnellingsbak. Tot slot nog de 4Xe Plug-in Hybrid: 190 of 240 pk sterk, met vierwielaandrijving en standaard de zestrapsautomaat. Die laatste versie kan elektrisch zo'n 50 km rijden.

Lees ook:

Jeep Wrangler Magneto is elektrische toekomstmuziek