Judoka en Olympiër Mathias Casse krijgt eigen automodel: excusiever dan een Lamborghini

Gisteren stelde Subaru Belux de nieuwe Forester voor. Voor de Belgische markt voorziet het merk een speciale variant, die het partnership met judoka Matthias Casse in de kijker moet zetten.

Subaru Forester

Matthias Casse geraakte afgelopen jaar bekend bij het grote publiek als bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen, maar de judoka is ook vice-Europees kampioen en wereldkampioen in zijn sport. Bovendien is Casse al enige tijd ambassadeur van Subaru, een partnership dat onlangs nog verlengd werd. En dat wil het Japanse merk graag vieren met een speciale editie van de Forester (die nota bene voor het eerst gelanceerd werd in 1997, het geboortejaar van Casse).

De wagen krijgt - hoe kan het ook anders - de naam Black Belt edition, gebaseerd op de judogi (het judo-uniform) van Casse. Zo zijn ze allemaal in het wit uitgevoerd, met een zwarte band, de hoogste onderscheiding die je in het judo kan halen, uiteraard ook de rang die Casse zelf bezit. Voorts is de Forester Black Belt altijd de Luxury-uitvoering, zwarte velgen van 18 duim en aangepaste spiegels. Zowel op de flank achteraan als in het interieur pronken naam en handtekening van Casse en elke van de tien klantenauto’s krijgt tot ook een genummerde special edition-badge op het dashboard.

Subaru Forester

10 exemplaren

Mechanisch verandert er niets aan de Forester van Casse, daar ligt sinds de generatiewissel van dit jaar een 2.0-liter boxermotor en een elektromotortje, Subaru's mild hybride e-Boxer aandrijflijn, gekoppeld aan een Lineartronic-CVT-versnellingsbak. De 150 paarden van de aandrijflijn worden standaard naar alle vier de wielen gestuurd. Subaru gaat de Black Belt Edition in een oplage van 10 exemplaren verkopen (nummer 11 is voor Casse zelf), waardoor deze variant excusiever is dan pakweg een Lamborghini Aventador SVJ (900 exemplaren) of een Ferrari SP3 Daytona (599 stuks). En hij is een stukje goedkoper! 

De Forester Black Belt Edition is verkrijgbaar voor € 43.545 inclusief btw.

Foto's Subaru Forester Black Belt Edition