Kia Ceed-familie pronkt met nieuw logo en sportiever uiterlijk

Na amper drie jaar krijgen de Kia Ceed, Ceed SW en ProCeed een tussentijdse facelift. Eentje die vooral visueel van aard is, met het nieuwe Kia-logo als grootste blikvanger.

Kia Ceed familie

Naast het nieuwe logo op de neus en de bips, pakken de Kia's uit met een sportiever front. Extra metalen lijntjes rond de grille en de koelsleuven moeten zijn scherpe neus - in plug-in hybride versie mét toegemaakte grille - in de kijker zetten. Verder spotten we ook zwartglanzende designaccenten, full-ledkoplampen en hertekende bumpers die er erg sportief uitzien. Althans in de GT-uitvoering die we op de foto's kunnen zien. Benieuwd of ook de "bravere versies" er zo sportief zullen uitzien.

Binnenin blijft de hardware hetzelfde, met een 12.3-duim digitaal scherm pal voor je neus en een 10.25-duim infotainmentscherm, maar de software verandert wel wat. Zo krijgt de wagen een bijhorende app waarmee je heel wat functionaliteiten kan bedienen, vooral wanneer je een PHEV bestelt, zoals het vanop een afstand opladen van het accupakket. Ook grafisch en qua connectiviteit gaan de wagens er volgens Kia op vooruit. 

Kia Ceed

Levering in het najaar

Ook onder de motorkap niet veel nieuws. Je hebt keuze uit de 1 liter benzine (120 pk), een 1.5 benzine van 160 of een 1.6 benzine met een cavalerie van 204 paarden. Aan dieselzijde ook een 1.6, maar dan wel 136 pk sterk. Tot slot is er nog altijd de plug-in hybride, .oed voor een gecombineerd vermogen van 141 pk en 265 Nm koppel. Theoretisch geraakt de PHEV een kleine 60 km ver op een volle batterij.

De nieuwe Ceed-familie wordt vanaf eind volgende maand geproduceerd in Slovakije. De eerste levering staan gepland voor het najaar van 2021.