Maserati legt Porsche het vuur aan de schenen met nieuw model

Op 16 november toont Maserati de Grecale voor het eerst aan de wereld: een compacte SUV. Eentje die zowel qua looks als qua aandrijving één van de populairste Porsches van de troon probeert te stoten.

Maserati Grecale

Zijn platform mag immers dat van de Alfa Romeo Stelvio zijn, qua afmetingen en looks is de lijn naar de Porsche Macan snel getrokken. Het Alfa-platform is echter opgewaardeerd en naar verluidt verlengd, inclusief een langere wielbasis. De afstelling van de wielophanging zou voorzien zijn van een Maserati-sausje.Voorlopig is het merk met de drietand nog karig met informatie, maar de kans dat de kleine broer van de Levante een mild hybride krachtbron in de neus krijgt, is niet onbestaande. Ook de Levante zelf pakt hier immers mee aan. Voorts kunnen we zelfs onder de camouflage van de wagen zien dat de nieuwe huisstijl van Maserati, ingevoerd vanaf de MC20 die binnenkort ook in productie gaat, mooi wordt verdergezet, zoals bijvoorbeeld met de boemerangvormige achterlichten.

Ondertussen zijn ook foto's van een verlaagde versie met grote velgen opgedoken, dus reken er maar op dat de Grecale net als de andere Maserati's een Trofeo-afgeleide zal krijgen. Welke motor daar in zal liggen? Dat is nog maar de vraag. Alfa heeft een 2.9 V6 van 510 pk die tot de mogelijkheden behoort. Al hopen wij op de 3 liter zescilinder die Maseratie zelf bouwt en zal gebruiken in een ander nieuw model, de MC20. Die is immers een geweldige 630 pk sterk. Daarmee degradeert hij de sterkste Macan, die als GTS 440 paarden levert.

Elektrische versie?

Sommige bronnen melden zelfs dat de Grecale een volledig elektrische versie zal krijgen, hetgeen door andere bronnen ontkend wordt. Hoe dan ook dat een belangrijk signaal zijn van het merk met de drietand, want welke compacte premium-SUV krijgt binnenkort ook een stekkerversie? Inderdaad, de Porsche Macan.