MG keert terug naar de roots met Cyberster

Het Britse merk MG keerde enkele jaren geleden terug als bouwer van geëlektrificeerde SUV's. Leuke auto's, dat wel, maar wij verlangen terug naar de leuke sportwagens die MG in het verleden bouwde... en het merk lijkt onze gebeden aanhoord te hebben. 

MG Cyberster

Na de elektrische ZS EV en plug-in hybride EHS kondigde MG twee weken geleden al twee nieuwe modellen aan: een elektrische break en nog een elektrische SUV. Toch rondt de Brits-Chinese constructeur haar gamma daarmee niet af. Meer nog, met deze eveneens volledig elektrische Cyberster maakt MG een mooie knipoog naar het verleden, toen het merk nog sportwagens bouwde. Vooralsnog is dit een studiemodel, maar wat zou het mooi zijn indien deze spirituele opvolger voor de MG A en MG B in productie gaat.

Echt retro is deze wagen niet, behalve misschien de achterlichten in Union Jackmotief, maar knapgelijnd is deze tweezits sportwagen zeker. Ook meteen duidelijk: dit model zal een cabrio worden. Of hij een plooidak krijgt of een targadak dat je kan afnemen, is niet duidelijk op de foto's die MG ons stuurde.

800 km autonomie

De wagen zal pas definitief onthuld worden op het autosalon van Shanghai eind deze maand - ja er gaan nog autosalons door in deze coronatijden - waar we ook alle details over deze Cyberster te weten komen. Wel gaf MG al mee dat dit model een autonomie van zowat 800 km zal hebben en dat de cabrio het sprintje naar 100 km/u in minder dan 3 seconden kan afwerken. Een kabinetstukje dat past bij zijn sportieve looks.

MG Cyberster