MG wil de volgende vijf jaar nog vijf nieuwe modellen lanceren

MG trok deze week het doek van zijn nieuwe SUV, de EHS. En daar blijft het niet bij volgens de Chinese constructeur. In de komende vijf jaar wil MG namelijk nog een vijf nieuwe modellen op de Europese markt introduceren.

MG

Dat vertelde CEO Matt Lei ons alvast bij de voorstelling van de nieuwste telg uit het gamma, de EHS. Twee daarvan zijn al zeker 100% elektrische modellen: een grote SUV die de rol van vlaggenschip van het gamma op zich zal nemen en een break die eigenlijk al bestaat. Het zou immers om de MG 5 EV gaan die nu al rondrijdt in het Verenigd Koninkrijk.

Over de andere modellen wil MG nog niets kwijt. Gefluisterd wordt wel dat één van die drie een elektrische coupé zou zijn, een knipoog naar het verleden van het merk. Voordat MG in Chinese handen kwam, was het immers een Britse constructeur, gespecialiseerd in de bouw van kleine sportkarretjes. Maar ook een kleine stadswagen of een kleine SUV, in het gamma net onder de ZS EV, behoren tot de mogelijkheden. Wij blijven het alvast op de voet volgen.