Nieuw gezicht voor de Kia Sportage

In navolging van de Tucson van zustermerk Hyundai wordt ook de Kia Sportage in het nieuw gestoken. En net als bij die Tucson, zit ook hier het grootste verschil hem in de neus!

Kia Sportage

Kia houdt de informatie wat betreft de aandrijving van zijn nieuwe Sportage immers nog even voor zich, al zal dat vergelijkbaar zijn met dat van de Tucson: een mix van mild hybrides, een klassieke hybride en plug-in hybrides. Neen, het is de Digital Tiger Face-grille die nu in de spotlights moet staan. Een opvallende snuit, met diepe neusgaten en vooral twee grote, boemerangvormige dagrijlichten die op z'n kaken staan. De flanken en de achterkant zijn dan weer wat braver en klassieker getekend, met achteraan die doorlopende lichtstrip die we al van de vorige Sportage kennen.

Binnenin valt dan weer het dubbele, doorlopende scherm op. Een trend die Mercedes lanceerde met haar MBUX-systeem, maar waar nu heel wat autoconstructeurs zich van bedienen. Toch gebeurt niet alles via dat scherm - dat je met een touchscreen en een fysieke draaiknop kan bedienen - er zijn immers nog wat fysieke knoppen aanwezig voor airco en verwarming, een echte best of both worlds dus. Over welke features er achter dat touchscreen schuil gaan, rept Kia nog met geen woord.

Kia Sportage interieur