Nieuwe Mercedes SL toont zijn interieur

De Mercedes SL keert terug onder de vleugels van AMG. Op een foto van zijn uiterlijk is het nog wachten, net als op specificaties. Maar het interieur toont ons alvast een première in de carrière van de SL.

Mercedes-AMG SL

Inderdaad, zoals je uit onderstaande foto kan opmaken, krijgt de Mercedes-AMG SL, zoals het model officieel zal gaan heten,, een achterbank. De wagen krijgt met andere woorden standaard een 2+2 opstelling. Dit was nog nooit het geval bij de SL, enkel optioneel was dit even mogelijk. De redenering hierachter is eigenlijk heel simpel: de SL zal meer dan waarschijnlijk zowel de AMG GT Roadster als de S-Klasse Cabriolet komen vervangen, dan heb je een toegankelijker koetswerk (vier zitplaatsen) met het vandaag populaire stoffenwegklapdak nodig. Verwacht trouwens niet te veel van de twee achterste plaatsen, je zal ze hoogtens kunnen gebruiken als kinderzitje of extra bagageruimte.

Mercedes-AMG SL

Analoog... of toch niet

Voorts pronkt Mercedes met wat ze een analoge cockpit noemen. Waar ze dat vandaan halen, is ons een raadsel. De SL is immers zo digitaal als maar kan zijn. De forse middentunnel mondt uit in een al even forse tablet, zoals in de nieuwe C- en S-Klasse. Al heb je in de SL niet alleen specifieke AMG-menu's, maar het gedeeltelijk in de middenconsole geïntegreerde scherm wordt ook verstelbaar. Je kan de display immers elektrisch naar voren of naar achteren kantelen, zodat de zonnestralen de leesbaarheid niet in het gedrang brengen. Best handig, in een cabrio.

Op de volledige onthulling van het model is het nog even wachten, maar wij denken dat hij al in volle glorie te zien zal zijn op het Duitse autosalon eind september. En misschien krijgen we voordien al een foto van het exterieur te zien. We blijven het opvolgen!