Nissan zegt af voor Brussels Motor Show

Geen Nissans in de Heizelpaleizen begin volgend jaar. Het Japanse merk, dat aanvankelijk zijn deelname aan het autosalon wel had bevestigt, krabbelt nu terug.

Nissan Qashqai

De beslissing van Nissan is best verrassend te noemen. Toen ondergetekende vorige week zijn Nissan Qashqai testwagen ging afleveren bij de Belgische invoerder van het merk (die test kan u hier lezen), bleek bij een informeel babbeltje immers dat de Japanners grote plannen hadden tijdens de Brussels Motor Show, met enkele premières. In tussentijd verergde de COVID 19 situatie in ons land echter grondig, wat volgens onze collega's van Autonieuws de reden was voor het terugtrekken van het automerk.

Onze bron citeert Nissan-woordvoerder Melvin Keuter, die vertelt dat "de beslissing werd genomen om de risico’s voor de werknemers, leveranciers en partners te beperken". Hierdoor verliest het autosalon één van zijn 50 deelnemende merken, maar vooral: dit kan een mogelijk voorbeeld zijn voor andere merken. Febiac wil het salon immers zo coronaveilig mogelijk organiseren, dat vertelde de automobielfederatie vorige week nog, maar alle risico's neutraliseren is natuurlijk een utopie. Nissan stelt dat het de maatregelen van Febiac zeker steunt, maar de onzekerheid omtrent het virus is volgens de constructeur te groot om zelf aan de show deel te nemen.

Op Autogids lezen we alvast dat Febiac deze vrijdag zou samenzitten om de huidige situatie te bespreken en de knoop door te hakken over het al dan niet doorgaan van het Autosalon van Brussel 2022.