Nissan's volgende EV wordt een SUV-coupé

Nissan investeert meer dan een miljard euro in haar fabriek in Sunderland om haar elektrische toekomst veilig te stellen. Goed, denk je dan, maar wat hebben wij daaraan? Wel, in het persbericht zit ook een blik op de volgende EV van het Japanse merk verscholen. 

Nissan SUV Coupé

De investering van Nissan kadert in haar EV36Zero project (lees: EV 360). De Nissan EV36Zero bestaat uit drie onderling verbonden initiatieven die elektrische auto's, duurzame energie en batterijproductie samenbrengen in een soort gigafactory, naar het voorbeeld van Tesla. Vandaag bouwt Nissan met de LEAF al een elektrische stadswagen (die al aan haar tweede generatie toe is) en de eNV200 bestelwagen, binnenkort komt daar ook de Ariya bij.

En bij een nieuwe fabriek hoort ook een nieuw model... waar nog niets over geweten is! Tussen de persbeelden zien we een tekening van een SUV-coupé, heel populair dezer dagen, die in de Britse fabriek in elkaar geschroefd zal worden. Een coupéversie van de Ariya? Het zou zomaar kunnen. Al zou hij evengoed de batterij en motor van de LEAF kunnen krijgen, die in dezelfde fabriek wordt gebouwd. Wij blijven het volgen!