Opel giet Mokka-sausje over de Astra

Opel toonde vandaag wat plaagplaatjes van de nieuwe Astra. Eén rode draad daarin: de middenklasser van de Duitse constructeur bouwt voort op de fundamenten die de Mokka eerder dit jaar legde.

Designdetails...

... zo noemt Opel de plaagplaatjes die ze zonet de wereld instuurden. Daaruit kunnen we afleiden dat de knalgele Astra, die niet alleen als hatchback, maar ook als break op de markt komt, net als de Mokka de zogenaamde Opel-vizor als gezicht zal krijgen. Dit is een grote zwarte strook boven de grille, die beide koplampen verbindt, een designtrucje dat we kennen uit de Mokka en dat verwijst naar de Opel Manta uit de jaren '70. Achteraan wordt zijn naam dan weer breed over zijn kofferklep uitgesmeerd - ook hier is de vergelijking met de Mokka treffend - en binnenin plant Opel het Pure Panel in het interieur. Een dubbel scherm, met links de tellers en rij-informatie en centraal het infotainmentsysteem, waarbij dat laatste scherm lichtjes richting de bestuurder gedraaid is. Een opstelling die we voor het eerst zagen in... inderdaad. Tot slot zal de Astra ook met een contrasterend dak besteld kunnen worden.

Opel spreekt ook over elektrificatie, maar hier zullen we de link met de Mokka waarschijnlijk niet kunnen trekken. Waar de Mokka een volledig elektrische afgeleide heeft, de Mokka-e, zal de Opel Astra immers hoogstwaarschijnlijk enkel een plug-in hybride uitvoering krijgen, bovenop zijn klassieke benzines en diesel. De reden? De nieuwe Astra ligt op het zogenaamde EMP2-platform van de PSA groep, dat ook de basis vormt voor de nieuwe Peugeot 308. En die is beschikbaar als 225 pk sterke stekkerhybride.