Opel Grandland verliest X, krijgt nieuw gezicht

De nieuwe Astra houdt Opel nog even achter de hand, maar de Grandland laat zich al in al zijn glorie bewonderen. De tussentijdse facelift van het model zorgt voor een nieuwe naam en enkele nieuwe visuele elementen en technologie.

Opel Grandland

De Grandland ging meer dan waarschijnlijk langs bij dezelfde plastische chirurg als Gert Verhulst, want ook hier ging de aandacht vooral naar de oogleden: de SUV krijgt nieuwe koplampen, adaptieve IntelliLux LED Pixel Lights in Opel-jargon, matrixtechnologie met 168-ledelementen. De slimme lichttechnologie van de Opel Grandland belooft een naadloze aanpassing van de lichtbundel aan de rijsituatie en de omgeving, zonder dat medeweggebruikers verblind worden. Helemaal nieuw, toch voor Opel, is Night Vision. Dit systeem detecteert op een afstand van maximaal 100 meter voetgangers en dieren en waarschuwt vervolgens de bestuurder. Tussen beide ogen de zogenaamde Opel Vizor, een zwarte strook die we al zagen op de Opel Mokka en ook op de nieuwe Astra zal verschijnen. Het is een knipoog naar de beroemde Manta uit de seventies.

Ook binnenin neemt de Grandland een aantal elementen uit de Mokka over: het Pure Panel interieur bijvoorbeeld, dat twee schermen: een eerste van 12 duim voor het instrumentenbord en een tweede van maximaal 10 duim voor het infotainment. Dat laatste is naar de bestuurder gericht voor een betere ergonomie.

Opel Grandland

Dit najaar bij de dealers

Onder de motorkap wijzigt Opel niks. Je hebt nog altijd keuze tussen een 1.2-liter driecilinder turbobenzine met 130 pk en een 1.5-liter viercilinder turbodiesel met evenveel vermogen. Langs plug-in hybride zijde kan je dan weer kiezen tussen varianten met 224 dan wel 300 pk.

Tot slot geven we nog even mee dat de Grandland de avontuurlijke "X" in zijn naam verliest, net zoals dat eerder al het geval was bij de Mokka en de Crossland, de andere SUV's van Opel. Vanaf dit najaar zou je de wagen bij de dealers kunnen spotten.