Polestar gaat deze Precept dan toch bouwen

De Polestar Precept leek aanvankelijk een conceptwagen te blijven, maar nu ziet de Chinees-Zweedse constructeur toch toekomst in het model.

polestar

Smart Zone

En daar zijn we maar wat blij om. De Precept is een verleidelijke, uit de kluiten gewassen vierdeurs-GT. Qua grootte zou hij een concurrent worden voor de Tesla Model S. In zijn conceptversie viel hij op door zijn sierlijke LED-strip die de achterste lichtblokken met elkaar verbindt, maar ook de dubbele lichtsignatuur vooraan en het front met zogeheten Smart Zone (waar alle camera’s en sensoren gegroepeerd worden, nvdr). Die moeten ervoor zorgen dat de Precept tot op een zeker niveai zelfstandig kan rijden.

Ecologische trekjes

De Precept zal 100% elektrisch zijn en Polestar wil hem ook zo ecologisch mogelijk produceren. Zo bestaat het minimalistisch interieur – uiteraard gedomineerd door een groot centraal touch screen – voor een groot deel uit gerecycleerde en duurzame materialen, zoals zetelbekleding gemaakt op basis van PET-flessen, en vloermatten van het afval van kapotte visnetten.

polestar
Polestar