Subaru onthult nieuwe Outback

De Outback, de stoere SUV van Subaru, krijgt binnenkort een nieuw jasje aangemeten. Vooral qua veiligheid gaat de Japanner erop vooruit.

Subaru Outback

Na een carrière van maar liefst 26 jaar is de Subaru Outback al aan zijn zesde generatie toe. De wagen, die al een tijdje verkocht wordt in de Verenigde Staten, blijft zijn identiteit trouw, al kan je de nieuwe versie onder meer door de scherpere neus en de vernieuwde bumpers van de oude onderscheiden.

Op technologisch vlak beschikt de Outback over de merktypische 2.5L boxermotor met 169 pk, permanente vierwielaandrijving en een geüpdate Lineartronic-CVT versnellingsbak. De Outback wordt bovendien uitgerust met heel wat veiligheids- en rijhulpsystemen waaronder het Driver Monitoring System dat voor het eerst op de Forester werd gebruikt en een vernieuwd EyeSight-systeem dat wordt uitgebreid met extra mogelijkheden. Vanbinnen valt dan weer het nieuwe infotainmentscherm op. Tot slot noteren we dat de nieuwe Outback, net zoals zijn voorganger, een geremd trekvermogen heeft van 2.000 kilogram.

Hoewel Subaru Benelux dus aankondigt dat de Outback binnenkort naar onze markt komt, zijn er nog geen prijzen bekend

Subaru Outback interieur