Toyota Yaris Cross krijgt stoere Adventure-variant

Vorig jaar toonde Toyota al de Yaris Cross, een opgehoogde versie van de Yaris. Maar het kan altijd stoerder, denken ze bij Toyota: enter de Yaris Cross Adventure.

Toyota Yaris Cross Adventure

Je herkent de Toyota Yaris Cross Adventure aan z'n nieuwe snoetje, maar ook aan enkele accenten, zoals de dakrails en zwarte spiegelkappenN Het model komt altijd op zwarte18 duimers. Vanbinnen wordt die zwarte kleur doorgetrokken in de hemel en op het dashboard, terwijl in de deur zogenaamde Brass Gold-kleuraccenten te vinden zijn. 

Onder de motorkap ligt nog altijd een 1,5 liter-driecilinder gekoppeld aan een elektromotor voor een totaal vermogen van 115 pk. Die worden optioneel naar de vier wielen gestuurd, waardoor de Yaris Cross Adventure - met versterkte bodemplaat - z'n stoere uiterlijk ook in de praktijk kan brengen. De 'intelligente' vierwielaandrijving stuurt enkel vermogen naar de achteras als de voorwielen tractie verliezen. Trail- en Snow-rijmodi zorgen ervoor dat deze Yaris Cross Adventure ook offroad geen moddrefiguur zal slaan.