Twee nieuwe EV's bij MG

Het gaat hard bij MG: na de EHS eind vorig jaar wil het merk dit jaar nog twee nieuwe wagens introduceren: de SUV Marvel R en de MG5-break.

MG Marvel R

De Marvel R is een SUV die een segment hoger zal spelen dan de ZS EV: hij is maar liefst 4m60 lang en krijgt met 578 liter stouwruimte ook een serieuze koffer. Z'n design ontleent de MG volgens het persbericht aan een supercar-SUV. En we moeten eerlijk zijn: het algemene silhouet, de luchthappers en de koplampen doen ons een beetje aan de Lamborghini Urus denken. Zijn cijfers trouwens ook, want 288 pk en 665 Nm koppel lijkt niet overdreven, maar met een acceleratie naar 100 van  4,9 seconden kan je de Marvel R maar moeilijk bijhouden aan een stoplicht. De topsnelheid van dit model is 200 km/u, z'n actieradius is 400 km.

Vanbinnen valt dan weer het 19.4-duims verticaal aanraakscherm op, alsook een luchtrooster over de volledige breedte van het interieur. Ook qua technologie en connectiviteit lijkt MG dus een stap naar voren te hebben gezet. Benieuwd hoe hij er in het echt uitziet wanneer we hem bij commercialisatie in ons land, in de maand mei, voor het eerst in levende lijven kunnen zien.

MG 5 Electric

De eerste elektrische break

Met de MG5 Electric wordt ook voor het eerst een elektrische break gecommercialiseerd in ons land. Deze wagen bestond al in het Verenigd Koninkrijk, maar nu dus ook in Europa. Hij is eerder klassiek gelijnd, zij het met een hogere bodemvrijheid, en heeft met 578 liter ook een meer dan degelijke koffer. De motor van de MG5 Electric is 184 pk sterk en dankzij zijn grote batterij geraakt hij meer dan 400 km ver zonder dat je aan de laadpaal moet. Leuk feit: de accu kan ook energie terug aan het net geven en zo werken als thuisbatterij.