Volkswagen zet Tiguan Allspace subtiel in het nieuw

Vorig jaar al werd de Volkswagen Tiguan geüpdatet, maar diens zevenzitsbroertje, de Allspace, bleef in de kou staan. Tot nu.

Volkswagen Tiguan Allspace

Zo voorziet Volkswagen een aantal extra trucjes waarmee je de 11cm langere Tiguan Allspace van zijn kleinere broertje kan onderscheiden, zoals de led-signatuur van de achterlichten en de achterbumper. Ook de C-stijl is anders vormgegeven dan bij de reguliere Tiguan. Vooraan verbindt bij de duurdere versies  een led-strip de twee koplampen, zoals bij bijvoorbeeld de VW Golf. Maar de weggever dat je naar een nieuwe Tiguan Allspace kijkt en niet naar z'n voorganger, zie je vooral op de kofferklep, waar de benaming van het model nu centraal wordt geschreven, net onder het logo van de constructeur uit Wolfsburg.

Binnenin krijg je nu standaard een standaard een 10,25 inch groot Virtual Cockpit-scherm en meet het centrale schermpje minstens 8 inch. Om het premiumgevoel aan boord te vergroten, kan je de Tiguan optioneel uitrusten met geperforeerd nappaleder en een Harmann Kardon geluidssysteem.

Volkswagen Tiguan Allspace

7 zitplaatsen

Op praktisch vlak verandert er weinig aan de kloeke Duitser. Zo kan je er nog altijd tot 1.920 liter bagage in kwijt als je de laatste twee zitrijen plat legt. Twee zitrijen, inderdaad, want de Allspace is nog altijd als zevenzitter verkrijgbaar, al zijn de laatste twee stoelen eerder kinderzitjes. Voor de andere inzittenden is er wel iets meer ruimte, aangezien de wielbasis met zo'n 11 millimeter toenam, al zat de grote SUV wat ons betreft nooit om binnenruimte verlegen.

Ook op motorenvlak weinig nieuws onder de zon: je hebt keuze tussen drie benzinemotoren (150 en 245 pk) en twee diesels bij die 150 of 200 pk leveren. De 320 pk sterke R-versie wordt geschrapt en van plug-in hybride eHybrid versies, die wel op de reguliere Tiguan bestaan, ook geen spoor.