Zo zal het nieuwe interieur van de Mercedes S-Klasse eruit zien

De Mercedes A-Klasse kreeg twee jaar geleden hetzelfde interieur als dat van het vlaggenschip van het merk, de S-Klasse. Dat kon niet lang blijven duren. Bij de nieuwste versie van de grote Duitser vindt er een ware revolutie langs binnenzijde plaats ...

Mercedes S-klasse

Want: weg is het doorlopende scherm dat zo vaak werd geprezen. In de nieuwe S-Klasse zullen de tellers en het centraal scherm weer van elkaar gescheiden worden. Het centraal infotainmentscherm is trouwens een oled-pareltje van 12,8 inch. Bovendien luistert dat niet enkel naar de bestuurder na uitspraak van het “Hey Mercedes” commando, maar reageert hij op spraakaansturing vanuit alle hoeken van de wagen.

Ook de sfeerverlichting kreeg een forse upgrade. Letterlijk. Het aantal LED’jes werd opgetrokken van 40 naar maar liefst250. Die lichtjes zijn er trouwens niet alleen voor sfeer en gezelligheid, ze ondersteunen ook verschillende veiligheidssystemen aan boord van de wagen. Zo zie je bijvoorbeeld een rode animatie doorheen het interieur wanneer de Active Blind Spot Assist in werking treedt.

Mercedes S-klasse interieur

Autonoom rijden

Daarnaast zal de nieuwe S-Klasse tot de top behoren wat betreft autonome rijtechnologie, waarin hij opklimt tot niveau drie. Dat wil zeggen dat de Drive Pilot van de Duitse limousine zelfs in druk verkeer de wagen tot snelheden van 60 km/u autonoom kan besturen. Dat lijkt ons een evolutie die heel wat privéchauffeurs niet graag zullen horen!

Tot slot nog even de cijfers meegeven: bij zijn debuut is de S-Klasse beschikbaar met 4 mild hybride aandrijflijnen. Dat zijn de S 450 4Matic (367 pk) en de S 500 4Matic (435 pk) langs benzinekant. Aan dieselzijde kan je kiezen tussen de S 350 d (286 pk) en de S 400 4Matic (330 pk). Daar blijft het trouwens niet bij, Mercedes plant nog een sterke V8-versie en een plug-in hybride variant. Die laatste zou zowat 100 km elektrische autonomie hebben.

Mercedes S-klasse